Youtube Nasıl Para Kazanıyor?
Buradasınız: Anasayfa / BLOG
18 Haziran 2023, Pazar
Youtube Nasıl Para Kazanıyor?
Çoğumuzun bildiği ve kullandığı bir platform olan Youtube sistemi açısından video eğlence platformudur. Çağımızın bir teknoloji çağı olduğunu düşünürsek eğer istediğimiz her türlü konu ve bilgiyi youtube bizlere eğlendirerek öğretmektedir. Peki Youtube nasıl para kazanıyor?
Youtube Nasıl Para Kazanıyor?

Youtube Nasıl Para Kazanıyor?

Çoğumuzun bildiği ve kullandığı bir platform olan Youtube sistemi açısından video eğlence platformudur. Çağımızın bir teknoloji çağı olduğunu düşünürsek eğer istediğimiz her türlü konu ve bilgiyi youtube bizlere eğlendirerek öğretmektedir.

Boş zamanlarımızda zaman geçirmek istediğimizde ya da bir konuda bir sorumuz olduğunda yardımımıza koşar. Eğitim açısından önemli bir yere sahip olan youtube bizlere bunu bizlere zamanında kanıtladı.

Eğitimde uzaktan eğitime geçiş döneminde çoğu öğrenci anlamadığı dersleri youtube üzerinden tekrar etti. Artık insanlar youtube güçlendiğinden beri televizyona olan ihtiyacını azalttı. Yeni bir televizyon alırken bile ek özelliklerinde youtube'a erişimi varmı diye kontrol ediyoruz.

Youtube, insanların video paylaşmak ve video izlemek için kullandığı bir platformdur. Bu platform insanların kendi üretimleri ve diğer insanların üretimlerini izlemelerini sağlar.

Youtube, kullanıcılarına ücretsiz olarak video izlemelerini sağlar ancak bazı kullanıcılar bu platform üzerinden para kazanma şansı da elde edeceklerdir. Birçok insan artık dijital dünyada daha fazla vakit geçirmektedir. Bu sayede birçok insan için gelir kaynağı haline geldi. Peki Youtube tam olarak nasıl para kazanıyor?

Google AdSense

Youtube, para kazanmak için Google'ın ölçeklenebilir bir reklam servisi olan Google AdSense'i kullanıyor. Google AdSense, Youtube'daki videoların arasına bağlantılar sağlayarak, reklam verenlerin ödemelerine dayalı reklamların gösterilmesini sağlıyor.

Reklam verenler, reklamlarını izleyicilere video izlerken gösterilme ayrıcalığı için Youtube'a ödeme yapar. Youtube, geliri videoları reklamların yanında görünen içerik oluşturucularla paylaşır. Bu, birisi reklam içeren bir video izlediğinde içerik oluşturucuya ödeme yapıldığı anlamına gelir.

İş Ortağı Programı

Youtube, reklam vermenin yanı sıra içerik oluşturucularına Youtube'un iş ortağı programı aracılığıyla videolarından para kazanma fırsatı da sunar. Bu program, kalifiye içerik oluşturucuların videolarına reklam eklemelerine olanak tanır ve Youtube onlara reklam gelirinin belirli bir yüzdesini öder. İçerik oluşturucular, izleyicilere özel içeriğe erişim sağlayan üyelik abonelikleri yoluyla da para kazanabilir.

Youtube Red

Youtube, ücretli abonelik hizmeti Youtube red aracılığıyla da para kazanıyor. Red aboneliği avantajlı bir aboneliktir. Peki nedir bunlar?

Youtube red aboneleri, reklamsız videoların yanı sıra Youtube'un en iyi içerik oluşturucuları tarafından oluşturulan özel içeriklere erişim elde eder.

Youtube, abonelik ücretlerinin bir kısmını elinde tutarken, geri kalanı özel içeriği üreten içerik oluşturuculara gider. Bu platform henüz yeni kullanılmaya başlandığı için ilk Amerika’da ki halkın beğenisine sunuldu. Youtube red kullanıcılarına aylık 10 dolar gibi bir ücret talep ediyor.

Google Preferred

Youtube, Google Preferred programı aracılığıyla para kazanıyor. Google Preferred nedir?

Reklam verenlerin reklamlarını yüksek performans gösteren videolara yerleştirmek için ödeme yapmalarına olanak sağlar. 

Bu program Youtube'daki en popüler kanalları 18 ila 34 yaşları arasında tam 12 kategoriye ayırmaktadır. Amacı reklam verenlere yüksek kalitede içerik üretmeleri için tek bir kanala güvenebileceklerini göstermektir.

Detaylı Bilgi İçin Bizi Arayın.